کانال سوئز مسیری آبی برای اتصال دو دریای مدیترانه و دریای سرخ به یکدیگر است. این کانال در منطقه سوئز در مصر کمک میکند تا کشتیهای تجاری و نظامی، با طی مسافتی کمتر به مقصد برسند. این منطقه، دوران پرفرازونشیبی را به خود دیده است. در ادامه با مطلب چگونگی ساخت کانال سوئز با مجله دلتا همراه باشید.
این کانال آبراهی ساخت دست بشر است که دریای مدیترانه را از طریق دریای سرخ به اقیانوس هند متصل میکند و به کشتیها اجازه میدهد تا از مسیری صاف، فاصله بین قاره آسیا و اروپا را طی کنند تا بدون دور زدن قاره آفریقا، خود را از اقیانوس اطلس شمالی به اقیانوس هند برسانند. این آبراه عظیم برای تجارت بینالمللی حیاتی است، درنتیجه از زمان ساخت آن در سال ۱۸۶۹ تا به امروز، همواره مرکز درگیرهای بین کشورها بوده است.
کانال سوئز کجاست؟
این کانال آبراهی به طول ۱۹۸ کیلومتر از بندر سعید در دریای مدیترانه در مصر تا شهر سوئز در سواحل شمالی خلیج سوئز است. این کانال بخش اعظم کشور مصر را از شبهجزیره سینا جدا میکند. ۱۰ سال طول کشید تا ساخته شود و زمان افتتاح رسمی آن ۱۷ نوامبر ۱۸۶۹ است.
این کانال، که توسط مقامات منطقه کانال سوئز اداره میشود و در مالکیت آنها است، سیاست پذیرش از کشتیهای تمام کشورها، با اهداف تجاری و نظامی، را دنبال میکند. هرچند این اتفاق همواره بهطور کامل محقق نشده است.
تاریخچه کانال
علاقه به ساخت یک آبراه دریایی که مدیترانه را به دریای سرخ متصل کند، به روزگاری دور بازمیگردد. در نتیجه مجموعهای از کانالهای کوچک که رود نیل را به دریای سرخ متصل میکردند، در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح احداث شدند.
بااینحال، ارتباط مستقیم میان دریای مدیترانه و سرخ به دلیل مشکلاتی چون همسطح نبودن آنها، غیرممکن به نظر میرسید. ازاینرو، مسیرهای زمینی متعدد با کمک وسایلی چون ارابههایی که با اسب کشیده میشدند و بعدها قطارها، عمدتاً از سوی بریتانیای کبیر برای جابجایی کالاها در مستعمرههای این امپراطوری نظیر هند و پاکستان امروزی، مورداستفاده قرار گرفتند.
چگونگی ساخت کانال سوئز
در اوایل سال ۱۸۵۹، کار ساخت کانال از شمالیترین نقطه از بندر سعید آغاز شد. مراحل حفاری کانال ۱۰ سال زمان برد و تقریباً ۱.۵ میلیون نفر در این پروژه حضور یافتند.
پیشنهاد مطالعه: کیوتو، زیباترین شهر جهان به انتخاب گردشگران